top of page

Travel høst med stor aktivitet for klubbens konkurranseturnere6x Kretsmester og tatt ut på kretslaget til VOGTK

Helgen 14-15 oktober ble det arrangert Kretsmesterskap for turn menn og turn kvinner i Viken og Oslo Gymnastikk og turnkrets. SOT hadde med 5 deltakere, fordelt på klassene Junior 17-18 år turn menn, Rekrutt 12 år, Klasse I og Klasse II turn kvinner.


Lørdag turnet rekruttene, og vår Isabella Reinskou viste fine øvelser. Hun fikk en 13 plass av 40 påmeldte utøvere. Dette var en flott gjennomkjøring mot Nasjonal Rekruttkonkurranse - som er en konkurranse for kun de utøverne som fyller 11-12 år i 2023.


Søndag turnet ungdom i aldersklassen 13 år og eldre. Vi hadde med 3 jenter og 1 gutt. Mees turnet flotte øvelser, og ble belønnet med hele 6 gull. Han ble kretsmester i Mangekamp (alle 6 apparatene sammenlagt) og i apparatene Frittstående, Bøylehest, Ringer, Hopp og Herreskranke. Det eneste apparatet han ikke gikk til topps i var svingstang, og her fikk han sølvmedalje.

For jentene gikk det ikke så bra som sist, men de hadde noen flotte enkeltprestasjoner. Lieve fikk 5 plass i frittstående i klasse I og 10 plass sammenlagt. Natalie fikk 4 plass i hopp og frittstående i klasse II og 10 plass sammenlagt. Lotta fikk en 25 plass sammenlagt, hun har ikke fått trent så stabilt i høst, og vi er stolte av at hun allikevel kunne delta i KM. I klasse II var det påmeldt 30 deltakere.


Resultater fra KM finner du her


Nasjonal Rekruttkonkurranse

Årets Nasjonale Rekruttkonkurranse ble arrangert av Holmen Tropp og Turn og samlet nesten 200 utøvere fra hele Norge. Dette skal være en åpen konkurranse for alle i korrekt aldersgruppe, uavhengig av nivå, men vi opplever at mange klubber selekterer og sender kun "eliten". Våre utøvere trener mellom 7,5 timer i uken til 12 timer i uken, og forventningene fra klubben er at de skal ha det gøy, og lære seg å konkurrere, og kanskje få motivasjon til å trene mer - for å strekke seg mot neste trappetrinn. SOT hadde med 7 jenter i denne konkurransen. Rekruttene til SOT pleier å plassere seg på den siste 1/3-delen av resultatene, da vi trener mindre enn de fleste klubbene som deltar i denne konkurransen, og vi har klokketro på en slakere progresjon frem til de er ferdige med puberten.I rekrutt 11 år deltok Alida, Amalie, Lea og Sophia. Beste enkelt plassering i Rekrutt 11 år fra SOT ble Amalie som nr 40 i bom. I Rekrutt 12 år deltok Isabella og Olivia. Her ble den beste enkelt plasseringen fra SOT Olivia med nr 14 i hopp.


Resultater fra Nasjonal Rekruttkonkurranse finner du her


Norges Cup nr 3 - Turn menn

Mees deltok som eneste utøver fra Slemmestad i årets siste Norges Cup fdor turn menn. Denne ble arrangert i Nordstrand. Han turnet til en flott 7 plass av 14 juniorer. Han oppnådde 5 plass i hopp som beste apparatresultat. Det er flott utvikling, og han tar steget nærmere den ypperste eliten av norges juniorer. Mees har fortsatt 1 år igjen i denne klassen.


Resultater fra NC-3 Turn menn finner du her


Mälar Cup - Internasjonal konkurranse i Stockholm

Første helgen i november reiste vi til Stockholm med 3 utøvere. Årets Mälar Cup hadde rekord påmelding, det deltok over 300 utøvere fra 15 nasjoner. Fredag reiste vi tidlig fra Åros med bil, når vi kom frem til Stockholm var det rett i hallen for å trene. Lørdag morgen startet alle fra SOT i første pulje, og vi startet oppvarmingen kl 0730! Det gikk for det meste godt med utøverne våre, men litt brutalt møte med internasjonalt reglement for de to jentene i juniorklassen. Disse jentene var med for å lære, og for å få erfaring og inspirasjon til videre trening. Det er første gang de turner med startnummer på ryggen, på en stor arena. Vi fikk nesten til alle øvelsene som på trening, og det er vi godt fornøyde med.


Mees turnet godt i junior2 klassen for turn menn, og kvalifiserte seg til hopp og frittståendefinalen. Arrangør var inne og tok bort ett nøytralt trekk på 0,30 på alle i siste pulje, hvor på dette medførte at 2 utøvere som skulle hatt trekket for manglede dobbel salto, ble satt inn i finalen lørdag kveld, og at Alexander fra Bromma og Mees ble reserver - selv om de egentlig skulle ha turnet frittstående finale! Mees deltok i hoppfinalen, og endte på 5 plass. I mangekamp ble det en 15 plass av 42 juniorer. Dette er ett godt resultat i en stor internasjonal konkurranse.


Lørdag kveld var det bankett for alle, og her ble det knyttet nye bekjentskaper, både fra Finland, USA og Canada. Vi fikk også feiret 15-års dagen til Natalie med en Kladdkaka :)


En vellykket tur med flotte ungdommer!


Resultater fra Mälar Cup finner du her


Slemmestad Open - vennskapskonkurranse 2023Årets tradisjon med Slemmestad Open ble denne gangen arrangert av oss i Holmen Turnhall. Det var påmeldt ca 380 utøvere fra 20 klubber, noe som gjør dette til en av årets største arrangementer for turn kvinner og turn menn. Dette ble en flott turn helg, med mange fine øvelser fra utøverne. Alle utøvere i aspirantklassen viste frem sine øvelser og ble ropt opp til premie etter startlisten. Utøvere som er 11 år eller eldre fikk bedømming og plassering. Vi deltok med 30 utøvere, 27 jenter og 3 spreke gutter.


I Rekrutt 11 år ble beste SOT-jente Sophia med 15 plass i mangekamp. Følgende resultater for SOT i enkeltapparater, rekrutt 11 år:

  • Beste hopp, Irma, 21 pl

  • Beste skranke, Sophia, 21 pl

  • Beste bom, Amalie, 21 pl

  • Beste frittstående, Sophia, 10 pl


I Rekrutt 12 år ble beste SOT-jente Olivia med 7 plass i mangekamp. I enkeltapparater var det 3 pl i bom på Olivia og 6 pl i frittstående på Isabella som var de beste enkelt resultatene.


I klasse I, jenter 13-14 år endte Lieve på en flott 11 plass i mangekamp, og beste apparat ble frittstående med 5 plass.


Vinner av Klasse II, jenter 15-16 år ble vår egen Natalie, som kjørte en super konkurranse. Hun vant mangekamp, frittstående og bom. I hopp ble det en 2 pl.


De 3 gutta, Magnus, Matheo og Sølve er aspiranter, og viste frem flotte øvelser. De får ikke bedømming eller karakterer, men neste år vil Magnus gå opp til Rekrutt klassen, og han venter spent på å kunne få reise med Mees til konkurranser i 2024.


Etter en hektisk og meget vellykket helg, med mange flotte prestasjoner, intens dugnadshjelp fra foreldre, støttemedlemmer, ungdommer, styret og daglig leder, kan vi slå fast at tradisjonen med Slemmestad Open er et veldig hyggelig arrangement for alle barn og ungdom - uansett nivå. Her skal det være plass til alle!


Resultater for Slemmestad Open 2023 finner du her


VOGTK Kretskonkurranse nr 2 - Turn kvinner

18-19 november arrangert Viken og Oslo Gymnastikk og turnkrets årets siste kretskonkurranse for turn kvinner i samarbeid med Gjelleråsen IF - Turn. Det var første gangen arrangør har gjennomført turn kvinner konkurranse i den nye hallen på Slattum. Dette ble en stor suksess, og arrangementet var godt gjennomført. SOT hadde med 2 utøvere i denne konkurransen. Olivia i Rekrutt 12 år og Natalie i Klasse II (15-16 år).

Etter en lang høst med konkurransesesong, har vi kommet til årets siste konkurranse for våre utøvere. De turnet flotte øvelser, og resultatene ble som følger:


Rekrutt 12 år, Olivia, 15 pl i mangekamp, beste apparat ble skranke med 10 pl.

Klasse II, Natalie, 6 pl i mangekamp, beste apparat ble hopp med 6 pl.


Resultater fra VOGTK Kretskonk nr 2-2023 finner du her

156 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page