top of page

Historisk NM medalje til Slemmestad og Omegn Turnforening

Historisk NM medalje til Slemmestad og Omegn Turnforening


Helgen 18 og 19 juni ble det arrangert NM Senior for turn kvinner og turn menn i Hokksundhallen. SOT hadde med en deltaker i senior kvinner, Sanne Marie Lunde (16 år). Lørdag var det mangekamp (sammenlagt i alle 4 apparater) og kvalifisering til søndagens apparatfinaler.

Sanne turnet sin første mangekamp i Norge i 2023, og endte på 10 plass sammenlagt. Hun perset med neste 5 poeng i internasjonalt reglement, og kvalifiserte seg inn i frittstående finalen som nr 4. Der stod hun, sammen med 2 jenter som denne våren har turnet World Cup finale i frittstående og de andre 3 jentene som er erfarende senior landslagsutøvere.

Søndagen var det duket til alle finalistene i apparatfinalene. Kun topp 6 i hvert apparat fra lørdagens kvalifisering fikk turne. Frittstående er det siste apparatet ut for turn kvinner, og Sanne skulle turne som nr 3 av 6 i finalen. Hun turnet fantastisk, og gikk inn i ledelsen.

Marie Rønbeck som startet bak, var topp 8 i World Cup for kun noen uker siden, og hun gikk inn i ledelse etter sin kjøring. Sanne lå nå på andreplass, og de to utøverne som stod igjen var Maria Tronerud, lørdagens kongepokalevinner og regjerende norgesmester, og Mari Kanter som også har turnet frittstående World cup finale denne våren. Maria turnet godt, men gikk inn på plassen bak Sanne, og medalje var ett faktum!! Etter at Mari hadde turnet sin øvelse var SØLV i NM Senior sikret. Den høyeste valør av individuelle medaljer til en utøver fra Asker kommune i dette Senior NM!

Vi gratulerer Sanne Marie Lunde, klubben og alle involverte trenere med klubbens første NM Medalje!
Innkalling til hospitering på Norges Seniorlandslag - Turn kvinner

Etter flott turning og medalje i NM, mottok vi innkalling for Sanne Marie til å hospitere på Seniorlandslaget i turn kvinner ut 2023. Den første samlingen er allerede 31 juli - 6 august i Barcelona. Samling nr 2 og 3 foregår i Oslo i november og desember. Vi gratulerer med hospitantplassen!FINALE PLASS I JUNIOR NM TURN MENN

Første helgen i juni ble det arrangert Junior NM Turn menn og kvinner hos Oslo Turnforening. Slemmestad og Omegn Turnforening hadde med en utøver i turn menn, Mees van der Most (16 år). Mees deltok i ringer, frittstående og hopp, og i år som i fjor kvalifiserte han seg inn til apparatfinale. Han deltok i hopp-finalen, og ble nr. 6. Vi er den eneste klubben i Asker kommune med finaleplass i Junior NM for turn menn to år på rad.
300 barn og ungdom i Asker Syd satt ut på gata!!

I år fikk ikke Mees deltatt i mangekamp på grunn av våre begrensede treningsfasiliteter for turn menn etter at Asker kommune og Viken Fylkeskommune valgte å ikke gi oss videre dispensasjon på vår treningshall på fabrikken i Åros. Viken Fylkeskommune ved vegvesenet avslo søknaden med begrunnelse - veiforhold, og mente vi hadde hatt mer enn god nok tid til å bygge ny hall allerede. 1 januar 2023 stod vi uten treningsfasiliteter, og med 300 barn og ungdom i Asker Syd på gata!!


I vår-semesteret har vi hatt en leie avtale med Steinerskolen i Hurum, og hvor vi har trent med bredde og rekruttering. Dette fungerer ikke optimalt, da det er flere apparater man ikke får trent i denne hallen, men vi har kunne opprettholde flere av våre aktivitetstilbud der.

Pga treningsfasilitetene er det nå flere av ungdommene vi har klart å beholde igjennom hele Corona-tiden som nå faller i utenforskap. Det er ikke tilstrekkelig med apparater og utstyr for at de kan opprettholde treningen i en gymsal/flerbrukshall uten gulvfester og groper, derav mister man motivasjonen og velger å slutte med idrett! I den kommunale Holmen Turnhall er det sprengt kapasitet og ikke plass til klubbens konkurransepartier, det er også over 1 time reisevei med bil en vei for mange av våre utøvere. På en uke vil det si ca 20 timer i bil for å trene på Holmen, på en allerede meget overbelastet Slemmestadvei! Om de skal bruke kollektivt, vil noen av utøverne våre bruke 1 time og 50 min en vei - i løpet av en uke tur / retur med kollektivt vil det bli neste 40 timer på buss i uka.


Temaplanen for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv - Asker kommune

Ny turnhall i Asker Syd står på listen i Temaplanen, men vi føler oss nedprioritert. Klubbens styre har jobbet hardt for å nå frem til Asker kommune vedrørende den beste beliggenheten for ny turnhall, slik at man dekker vår aktivitet bredest mulig for alle i gamle Røyken og Hurum, da vi er den eneste tilbyder av turn menn og turn kvinner i Asker midt og Asker syd. Både geografisk område, nærhet til kollektivtilbudet uansett om man kommer fra Spikkestad/Midtbygda, Holmsbu/Tofte eller fra Slemmestad/Nærsnes, avlaste den allerede overbelastede Slemmestadveien er den beste beliggenheten på Coop-tomten i Åros.


Coop-tomten var en av to alternativer som kommunedirektøren stod igjen med i mulighetsstudie våren 2022, men som ikke ble tatt med videre når det ble vedtatt ny turnhall i Asker Syd. Kommunedirektøren innstilte å bygge enda ett anlegg i Asker midt, noe som ble nedstemt av kommunestyret. Skissene til ny hall i forbindelse med den nye barneskolen i Sætre på Grytnes er pr i dag ingen turnhall, og vil ikke dekke det behovet turnforeningen har for å drive vår aktivitet.


Asker Syd har det samme behovet til anlegg som Holmen Turnhall - om vi skal kunne si at man har likeverdige vilkår og kunne få med alle i aktivitet - og stedsutvikling i Åros! Dette er jo også hovedprioriteringene for Asker kommune i Temaplanen for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Vi takker Asker Idrettsråd for å forstå behovet i Asker Syd, og at de også har fremmet dette videre til Asker kommune.
Vi er i dag i forhandlinger med å leie lokaler i Næringsmarkedet for en ny midlertidig løsning for vårt behov for treningslokaler i Asker syd, frem til det står en permanent løsning på plass for alle barn og ungdom i Asker Syd. Vi starter opp i uke 34 i Holtebrekkhallen ved Steinerskolen i Hurum, og håper å kunne flytte inn i mer egnede lokaler innen november, hvor vi kan sette opp det utstyret våre utøvere har behov for å kunne delta på alt fra lokale til internasjonale konkurranser.


Bli med på laget og skap inkludering, likeverdi og samarbeid444 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page