top of page

Konkurransesesongen i gang - flott fremgang av SOT

Forrige helg startet konkurransesesong for Sanne, Natalie og Lieve. Denne helgen startet den også for Rekrutt gutter og jenter og Aspirant gutter i kretskonkurranser for turn menn og turn kvinner.

Ifact Norges Cup - Turn kvinner 2-3 mars Hokksund

Helgen 2-3 mars ble det arrangert Norges Cup for Turn kvinner i Hokksund. SOT deltok med 2 jenter i Klasse II. Lieve Ande van der Most og Natalie Helle-Jonsson. Det var påmeldt totalt 176 jenter til denne konkurransen fra 34 klubber. I klasse II deltok det 70 utøvere.


De hadde en god trening fredag kveld i konkurransehallen med Lotte. Lørdag konkurrerte de i Hopp og Skranke. Begge jentene hoppet godt. I skranke turnet Lieve ny øvelse, og gjennomførte bra. Natalie fikk en liten "klikk", men gjennomførte ok.


Søndag konkurrerte de i Bom og Frittstående. Natalie gjorde flikkflakk i konkurranse for første gang, og fikk der etter den kjente skjelven etter på, og det ble dessverre 3 fall i bom. Lieve turnet ok bom, hun fikk 1 fall. I frittstående turnet de begge gode øvelser. SOT takker trener Marina og dommer Lotte for god veiledning og oppfølging for jentene under årets første Norges Cup.


Beste plasseringer fra SOT: Lieve nr 14 i mangekamp, Natalie nr 14 i frittståendeUttakskonkurranse på Landslagssamling - Hasle - lør 2 mars

Lørdag 2 mars var det uttakskonkurranse under landslagssamlingen på Hasle hos Oslo Turnforening. SOT stilte med Sanne Marie Lunde.
Hun turnet en ok bomøvelse med 1 fall, fikk karakteren 11,45, og var blant de beste i bom. Hun hadde en forrykende oppvarming og innturning i frittstående, men i konkurransen var hun veldig uheldig, åpnet opp for tidlig i dobbelsalto, og fikk brudd i ankelen. I stedenfor en vår sesong håper vi at hun er klar igjen til NM Senior til høsten. Hun ble operert i forrige uke, og ortopedene mener hun skal kunne være tilbake innen høsten. Vi ønsker Sanne lykke til med opptrening og tilheling.


Følg Sanne på Instagram sannemlunde eller på Tiktok Sannepanne


Kretskonkurranse nr 1 - Turn menn - 9 mars - Nordstrand

Viken og Oslo gymnastikk og turnkrets (VOGTK) arrangerte kretskonkurranse for turn menn i samarbeid med Nordstrand Turnforening lørdag 9 mars for alle klasser. Det var påmeldt 74 gutter fra 9 klubber.SOT deltok med 2 utøvere, Matheo Johan Holm i Aspirant klassen og Magnus Kolstad Bergland i Rekrutt 11-12 år. Fridtjof var med som trener for gutta i pulje 1 og dommer i pulje 2. Mees var dommer og representant for kretsens Teknisk utvalg for turn menn.


I Aspirant-klassen får man ingen karakter og alle får lik premie. Matheo viste frem alle øvelsene sine uten fall. Dette er meget bra gjennomført i konkurransesituasjon.


I Rekrutt 11-12 år deltok Magnus for første gang med bedømming, karakterer og plassering.

Han turnet bra og debuterte med en 11 plass i mangekamp av 20 deltakere. Beste enkeltapparat ble en 6 plass i Ringer.


Vi gratulerer gutta og trenerne med en god start på 2024.


Vi er stolte av gutta, og håper vi blir enda flere som blir med å trene for å delta i konkurranser i årene som kommer. Neste konkurranse vi har med gutter er allerede neste helg i den internasjonale konkurransen på Hasle hos Oslo Turnforening, "Unni & Haralds Trophy". Mees starter sin konkurransesesong lørdag 16 mars kl. 0930.Kretskonkurranse 1 - Turn kvinner - 9-10 mars - Lørenskog

Viken og Oslo gymnastikk og turnkrets (VOGTK) arrangerte kretskonkurranse for turn kvinner i samarbeid med Lørenskog Gymnastikklag lørdag 9 mars og søndag 10 mars for alle jenter i Rekrutt og Stige klassene. Det var påmeldt 223 jenter fra 19 klubber.SOT deltok med 6 utøvere, Rekrutt 11 år, Synne Skinmo, Rekrutt 12 år, Amalie Skinmo, Milde Sandsdalen-Jensen og Sophia Waaler, Klasse II, Lieve Ande van der Most og Natalie Helle-Jonsson. Trener for alle jentene denne helgen var Marina Kveksiene. Lotte Carita Berger sitter i kretsens Tekniske utvalg for turn kvinner, så hun har tatt i mot alle påmeldinger, satt opp konkurranseplanen, skaffet dommere og gjort klart alt for registrering av Livescore. Hun var også dommer hele helgen for alle utøvere i bom.


Lørdag 9 mars turnet Klasse II jentene i andre pulje. I kretskonkurranser turner utøverne alle 4 apparatene i samme pulje mot Nasjonale stigekonkurranser hvor man deler opp konkurransen over to dager.


Begge jentene turnet 4 apparater, men fortsatt med noe klikker. I mangekampen endte Natalie på en 4 plass og Lieve med en 12 plass. Beste enkelt apparat ble Natalie med 2 plass i frittstående og Lieve med 6 plass i bom og frittstående. Gratulerer så mye til de "store" jentene våre.


Søndag 10 mars turnet Rekrutt 11 år i første pulje. Alle utøvere i denne klassen skal få bedømming, karakter og plassering for første gang i livet. Det er brutalt, og vi som klubb må i møte med dette prøve å være flinke til å snakke med utøvere og foreldre om forventninger og hva vi som klubb ønsker at alle i SOT skal fokusere på. Vi hadde med 1 utøver i denne klassen, og hun har ventet på å bli gammel nok til å kunne delta.


Synne Skinmo viste frem en bra øvelse i bom. Hun var litt uheldig i hopp under konkurransen i forhold til hvordan hun hopper på trening men det er bare å se fremover og jobbe mot å mestre til neste konkurranse. Det er mye spenning og adrenalin for utøverne i en konkurranse, og vi øver på å takle medgang og motgang.


I pulje 2 turnet Rekrutt 12 år. Her deltok Amalie Skinmo, Milde Sandsdalen-Jensen og Sophia Waaler fra SOT. Disse jentene deltok i konkurranser også i 2023 med karakter og bedømming. Ut i fra hva de viste frem i fjor mot det de viste frem i denne første konkurransen i år har de hatt stor fremgang på teknisk utførsel av øvelsene, og det er en del øvelser som nesten er klare for å vises frem i konkurranse. Det er viktig å være tolmodige, og få utøverne trygge på trening og konkurranse. Amalie har forbedret seg hele 9,15 poeng, Milde med 2,45 poeng og Sophia med 2,00 poeng mot Nasjonal Rekruttkonkurranse i fjor. Vår beste individuelle plassering i mangekamp ble Sophia med nr 31. I enkeltapparater ble den beste plasseringen Amalie med nr 20 i bom.


184 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

STØTT KLUBBEN DIN DIGITALT MED STØTTE-APPEN

I denne lille filmsnutten (50 sek.) forklares det geniale Støtte-konseptet som betyr at du kan gi litt og titt for å støtte klubben din, og det beste av alt: Du merker det så vidt. Men for oss som klu

STØTTE-appen: Har du fått med deg denne muligheten?

Se vedlagte film (ca. 50 sek) og ta action! Mer info nederst i denne posten, men se filmen først. LINK: https://hei.stotte.no/v/QAYYW/?preview=true Vi setter stor pris på alle våre medlemmer og er så

Comments


bottom of page